Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
13 min.

Met een pakje noedels en eieren tovert u zo een snelle avondmaaltijd of lunch op tafel.


Ingrediënten:

  • 250 g dunne Chinese eiernoedels
  • 3 eieren
  • 2 theel. halfvolle melk
  • ¼ theel. chilivlokken
  • zout en peper

Bereidingswijze:

1Kook 250 g dunne Chinese eiernoedels in een grote pan met groentebouillon in ca. 3 min. beetgaar. Roer intussen 3 eieren los met 2 theel. halfvolle melk, ¼ theel. chilivlokken en wat zout en peper. Verhit 2 theel. zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schenk hierin de helft van het eiermengsel en laat dit gelijkmatig uitvloeien over de hele bodem van de pan. Bak deze omelet ca. 1 min. tot hij lichtbruin kleurt aan de onderkant. Laat hem op een bord glijden. Bak met de rest van het eiermengsel nog een omelet. Snijd beide omeletten in dunne reepjes. Giet de noedels af, doe ze terug in de pan en houd ze afgedekt warm. Snijd 4 grote tomaten in blokjes. Voeg 2 eetl. zonnebloemolie en 2 theel. rodewijnazijn toe aan de koekenpan en bak hierin de tomaten tot het geheel begint te pruttelen. Schep het tomatenmengsel samen met de helft van de omeletreepjes door de noedels. Schep de noedels in voorverwarmde kommen en garneer ze met de resterende omeletreepjes.

Opbrengst:

4 broodjes