Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
210 min.
Klaar in:
240 min.

Pikant en zoet, een heerlijke chutney die lekker is met verschillende broodsoorten, kazen en kip. Met de aangegeven hoeveelheden maak je een flinke voorraad; je kunt de chutney dus ook cadeau doen aan buren en vrienden. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 1 kg appel, geschild, geboord en in schijfjes
  • 450 ml water
  • 1 eetlepel geel mosterdzaad
  • 1 kg tomaat, in schijfjes
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze:

1In een grote sauspan appels met water aan de kook brengen. Vuur laag zetten en gedurende 25 minuten onder af en toe roeren de appels gaar koken. Eventueel water toevoegen zodat de appels blijven sudderen.

2Mosterdzaad in gaas- of kaasdoek wikkelen en aan de appels toevoegen. Vervolgens tomaat, ui, knoflook, rozijnen, suiker, kerriepoeder, cayennepeper, zout en azijn toevoegen. Roeren tot de suiker is opgelost.

3Aan de kook brengen. Vuur laag zetten en gedurende 3 uur onder af en toe roeren tot een dikke chutney laten indikken. Het mosterdzaad verwijderen en weggooien. De chutney tot gebruik in steriele potten bewaren.

Opbrengst:

75 broodjes