Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

Deze aardappelen worden gebakken met pancetta en ui en kunnen geserveerd worden als bijgerecht.


Ingrediënten:

  • 4 tot 6 aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 kleine ui, in stukjes
  • 120 gr pancetta in blokjes
  • 1 takje rozemarijn, fijngesneden
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze:

1Schil de aardappels en kook ze in een grote pan in 5 liter gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Wanneer de aardappels zijn afgekoeld snijd je ze in kleine blokjes en zet je ze apart.

2Verhit een koekenpan op medium vuur en smelt hierin de boter. Voeg de ui en pancetta toe en bak tot de ui zacht is en de pancetta bruin. Voeg de aardappels toe, de rozemarijn, olijfolie, zout en peper en blijf bakken tot de aardappels bruin zijn.

Opbrengst:

4 broodjes