Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Deze kip is zeer smaakvol. Ik hoop dat je net zo zult genieten van dit recept als wij!


Ingrediënten:

  • 120 ml sojasaus
  • 120 ml droge sherry
  • 2 eetlepels uitgeperste knoflook
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 hele kip, in stukken gesneden

Bereidingswijze:

1Meng de sojasaus, sherry, knoflook, bruine basterdsuiker, en gember in een kom goed door elkaar, en giet het in een grote afsluitbare plastic zak. Voeg de stukken kip erbij, schud de zak voorzichtig, knijp overtollig lucht eruit, en sluit de zak. Laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.

2Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een bakplaat met rooster in met bakspray, en zet het rooster op de bakplaat.

3Haal de kip uit de marinade en schud even om overtollige marinade te verwijderen. Gooi de rest van de marinade weg.

4Meng de tarwekiemen, paneermeel, sesamzaad, peterselie, zwarte peper, en paprikapoeder in een aparte grote hersluitbare plastic zak. Voeg de kip aan de zak toe en schud de zak om de kip gelijkmatig te paneren. Leg de gepaneerde kip op het ingevette rooster.

5Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet langer roze is van binnen en vleessappen helder zijn geworden, ongeveer 1 uur. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste deel van een stuk kip (zonder bot aan te raken), moet minstens 70°C aangeven.

Opbrengst:

6 broodjes