Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
110 min.

Een heerlijk mals stukje ossenhaas maken hoeft niet ingewikkeld te zijn.


Ingrediënten:

  • 600 gr ossenhaas
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje paprikapoeder
  • boter

Bereidingswijze:

1Dep de haas af met een stuk keukenrol. Strooi en zout, peper en paprikapoeder op. Smelt de boter tot deze heet is en braad de haas snel aan alle kanten aan. Leg deze dan op vetvrij papier en een koude ondergrond; wikkel deze vervolgens in aluminiumfolie en leg deze in de koelkast.

2Ongeveer een 45 minuten voor gebruik de haas uit de folie halen en in een op 130 graden voorverwarmde oven plaatsen met een thermometer in het eindstuk. De temperatuur van de haas regelmatig controleren en als de kerntemperatuur 46 graden is uit de oven en op een plank in aluminiumfolie zo’n 5 minuten laten rusten en dan opdienen.

Opbrengst:

4 broodjes