Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
135 min.

Dit licht gekruide tajine is super eenvoudig om te doen. Controleer de tajine tijdens het koken om ervoor te zorgen dat er genoeg water in zit. Lam en pruimen gaan heel goed samen en iedereen zal van dit gerecht genieten! Serveer met couscous.


Ingrediënten:

  • 1 kg lam (schouder), in grote stukken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 grote uien, in vieren
  • 3 knolrapen, in blokjes
  • 3 wortels, in reepjes gesneden

Bereidingswijze:

1Bak het lamsvlees in een stoofpan met de olie op hoog vuur. Voeg alle groenten en de cayennepeper toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een glas water toe. Dek af en laat sudderen op een laag vuur gedurende een uur. Roer de pruimen erdoor, voeg meer water toe als het te droog is en laat gedurende nog een uur koken.

Opbrengst:

6 broodjes