Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Op zoek naar een simpel soepstengel recept waar geen gist in nodig is? Dit is een fantastisch gemakkelijk en lekker recept voor broodstengels die klaar zijn in 30 minuten. Voor de smaak, kun je er gedroogde kruiden, chilipoeder, of geraspte Parmezaanse kaas net voor het bakken over strooien.


Ingrediënten:

  • 75 gr boter of margarine, gesmolten
  • 280 gr bloem
  • 3 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel suiker (optioneel)
  • 1 1/2 theelepels zout
  • 225 ml melk

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 220 ° C / gasoven stand 8. Doe de gesmolten boter in een niet ingevette bakplaat van 38 x 28 cm.

2Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout, meng goed. Roer de melk erdoor tot het net gemengd is, niet te lang mengen. Leg op een met bloem bestoven werkvlak, kneed het lichtjes 10 keer. Rol in een rechthoek van ongeveer 30 x 23 cm. Snijd in reepjes van 1,5 cm.

3Rol elke kant van de broodstengels in boter door het bakblik, en rangschik ze in het blik (laat ze elkaar niet aanraken). Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Opbrengst:

24 broodjes