Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
120 min.

Naanbrood is plat en komt oorspronkelijk uit India. Eigenlijk moet het in een klei-oven worden gebakken, maar thuis onder de grill gaat ook heel goed. Ook super lekker!


Ingrediënten:

  • 200 ml water
  • 1 middelgroot ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 450 gr bloem, plus een beetje extra om te bestuiven

Bereidingswijze:

1Schenk 200 ml water in een broodvorm en voeg het ei, de olie, yoghurt, korianderpoeder en 225 gram bloem toe. Strooi het zout, de suiker en het bakpoeder erover. Bedek alles met de rest van de bloem en strooi in het midden de gist erop.

2Zet de vorm in de broodbakmachine en stel de machine in op het deegprogramma. Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand.

3Neem het deeg, zodra het klaar is, uit de vorm en kneed het snel door op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol deze uit tot ovalen van 25 bij 10 cm. Doe dit niet al te precies, dan ziet het brood er mooi natuurlijk uit.

4Snij de knoflook fijn en verdeel de stukjes knoflook over de naanbroden.

5Leg de naanbroden op de bakplaat (het kan zijn dat je in porties moet bakken) en zet ze 10 cm onder de grill. Bak de broden 2 tot 3 minuten, tot ze luchtig zijn, keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog eens 2 tot 3 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Bestrijk ze eventueel met wat boter en serveer ze warm.

Opbrengst:

6 broodjes