Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
35 min.

Dit recept uit Guyana is anders en spannend, maar toch makkelijk te maken. Je kunt annatto olie in Afrikaanse of Caribische winkels krijgen. Het is donker oranje-rood van kleur, gemaakt door de combinatie van olie met annatto zaden. Je zou het ook kunnen proberen met behulp van olijfolie, of je kunt je eigen maken door het combineren van 250 ml olijfolie met 8 eetlepels annatto zaden, dan verwarmen op matig vuur gedurende 5 minuten.


Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 500 gr garnalen, gepeld
  • 1 bouquet garni
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 gesnipperde ui
  • zout en peper naar smaak
  • 1 kleine chili-peper

Bereidingswijze:

1Verwarm 1 liter water op middelhoog vuur met het zout, peper, bouquet garni, ui, wortel en chilipeper. Voeg de garnalen toe en kook ze gedurende 4 minuten. Giet ze af door een zeef en giet ze in een grote kom.

2Meng de knoflook met de ui, wortel, komkommer, paprika, limoensap, paprikapoeder, piment en kruidnagel. Roer de gekookte garnalen erdoor en voeg dan de annatto olie toe en roer goed. Laat dit een nacht marineren in de koelkast.

3Serveer gekoeld met kleine gekookte aardappelen of zoete aardappelen.

Opbrengst:

4 broodjes