Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
80 min.

Dit is een traditionele islamitische bonentaart die de meeste mensen nog nooit hebben gegeten en waarschijnlijk nog meer mensen nog nooit hebben gemaakt. Het wordt gemaakt met witte bonen en is een verrassend lekker toetje.


Ingrediënten:

  • 2 kant en klare taartbodems (eventueel)
  • 2 blikken (van 440 gram) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje (350 ml) ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)
  • 115 gram boter, gesmolten
  • snufje kaneelpoeder
  • snufje geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 230 graden C. Doe de taartbodems in taartvormen.

2Meng in een keukenmachine de bonen, gecondenseerde melk, gesmolten boter, kaneel, nootmuskaat, bloem, suiker, vanille-extract, eieren en eigeel, laat het mengsel een paar keer bewegen en meng het vervolgens tot een glad geheel, ongeveer 1 minuut. Giet de vulling in de taartbodems.

3Bak op 230 graden C gedurende 15 minuten, zet de oven vervolgens op 175 graden C en bak totdat de vulling stevig is en de korst goudbruin, nog eens 35 minuten. Laat afkoelen alvorens te snijden. Eet warm of koud. Bewaar restjes in de koelkast.

Opbrengst:

12 broodjes