Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
85 min.

Dit is een zeer smakelijk visrecept dat makkelijk te maken is. Het heeft een uitgesproken vissmaak, dus als je wilt kun je water in plaats van visbouillon toevoegen. Maar ik vind het persoonlijk beter met de bouillon.


Ingrediënten:

  • 650 gr aardappelen
  • 120 ml witte wijn
  • 300 ml visbouillon of water
  • 750 gr witte vis zonder graten, in stukken van 5 cm gesneden
  • 50 gr boter
  • 5 eetlepels bloem

Bereidingswijze:

1Snijd de aardappelen in tweeën, schil ze niet. Kook ze in een pan kokend water met zout gaar. Giet af en laat afkoelen.

2Ondertussen verwarm je de bouillon en wijn in een pan. Voeg de stukken vis toe en laat 5 minuten sudderen, of tot de vis gaar is. Haal de vis uit de pan en bewaar het vocht.

3Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut. Haal van het vuur en voeg geleidelijk het gereserveerde vocht toe. Klop tot het glad is. Verwarm nog 2-3 minuten op laag vuur. Roer de room, peterselie en zeevruchten erdoor.

4Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een ovenschaal met een inhoud van 2 liter in en verdeel het mengsel over de bodem. Schil de aardappelen en rasp ze, kruid met zout en peper, meng goed. Verdeel over de ovenschotel en bestrooi met de kaas. Bak 40 minuten, of tot de ovenschotel goudbruin is.

Opbrengst:

4 broodjes