Voorbereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Vers sinaasappelsap geeft de tomatensalsadressing die bij deze kleurrijke salade wordt geserveerd, een verfrissend tintje. De dressing kunt u van tevoren maken en de zwaardvis hoeft u slechts enkele minuten te bakken, zodat dit het ideale gerecht is als u gasten krijgt. Serveer met veel sesambroodstengels of knapperig vers brood.


Ingrediënten:

  • 4 zwaardvissteaks, circa 1 cm dik, à 150 g
  • 1½ tl olijfolie, extra vergine
  • 250 g blaadjes jonge spinazie
  • 2 courgettes, grofgeraspt
  • 1 el peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Bereid de salsadressing ten minste 20 minuten (of ten vroegste 8 uren) voor het serveren. Rasp de schil van de sinaasappel fijn en knijp 4 el sap uit de sinaasappel. Doe schil en sap in een grote kom en voeg de tomaten, lente- uitjes, paprika’s, komijn, olijfolie en peper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer, dek af en zet koel weg.

2Verwarm de grill voor. Smeer de zwaardvissteaks in met wat olijfolie en leg ze op het rooster onder de grill. Laat ze 2½ minuut grillen op circa 7,5 cm van het verwarmingselement. Draai de steaks om, smeer ze met de rest van de olie in en laat nog 2½-3 minuten grillen of tot de zijkanten licht verbrand zijn en de vis stevig is. Laat niet te lang grillen, anders wordt de vis taai en droog. Haal onder de grill vandaan en leg opzij om een beetje af te koelen.

3Doe ondertussen de spinazieblaadjes, courgettes en peterselie in een kom en meng. Verdeel over 4 borden.

4Roer de koriander door de dressing. Breek de zwaardvis in hapklare stukken, voeg die toe aan de dressing en meng voorzichtig, zodat de vis niet breekt. Schep de vis boven op de spinaziesalade en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes