Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
280 min.
Klaar in:
310 min.

Dit is een aangepast familierecept. Het vergt veel inzet, maar is de moeite waard. Als u geen slow cooker hebt bakt u de ribjes afgedekt 2-3 uur in de oven.


Ingrediënten:

  • 2,75 gr varkensribjes
  • 1 mespuntje zwarte peper
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje geplette rode chili
  • 1 liter barbecuesaus
  • 2 flesjes (330 ml) donker bier, op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

1De spareribs in stukken van 2-3 ribjes snijden. Een grote pan water aan de kook brengen en hieraan zout, zwarte peper en rode chili toevoegen. De ribjes 20 minuten koken, afgieten en ong. 1/2 uur laten staan.

2Intussen de barbecue goed heet laten worden.

3De ribjes licht insmeren met barbecuesaus en op de hete barbecue 5-10 minuten per kant roosteren zodat ze er lekker gebarbecued uitzien. De ribjes zijn nu gaar. De verdere procedure gaat om smaak en textuur.

4De ribjes in de slow cooker leggen. Resterende barbecuesaus en het donkere bier erover gieten (het vocht reikt tot minstens halverwege het vlees). Afdekken en 3 uur op de hoge stand koken. Elk uur controleren en eventueel donker bier toevoegen om de saus te verdunnen en doorroeren zodat de bovenste ribjes onderop in de saus liggen. De ribjes zijn gaar als het vlees van het bot valt.

Opbrengst:

12 broodjes