Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Een heerlijk Portugees gerecht van konijn met mosterd, gekookt in witte wijn met spek en sjalotjes.


Ingrediënten:

  • 1 konijn, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 3 eetlepels (45 ml) mosterd
  • 3 eetlepels (45 ml) olijfolie
  • 225 ml witte wijn
  • 6 sjalotjes
  • 2 plakjes doorregen spek, in kleine stukjes gehakt
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190 C.

2Strooi zout en peper over de stukken konijn en strijk er met een kwastje de mosterd over. Leg ze in een ovenschaal en giet de witte wijn en de olie ernaast; doe dan de sjalotjes erbij en strooi het spek eroverheen.

3Bak met deksel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Neem dan het deksel eraf en draai de stukken konijn om. Pers de sinaasappel uit en verdeel het sap over de ovenschaal. Zet de schaal zonder deksel terug in de oven en bak het nog een keer 30 minuten, of tot het konijn gaar is. Serveer met aardappelpuree of brood met knapperige korst.

Opbrengst:

4 broodjes