Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
1485 min.

Dit heksenbrouwsel met een spookachtige bevroren hand is de perfecte Halloweendrank voor jouw feest! Maak het alcoholisch, of hou het non-alcoholisch zodat iedereen ervan kan genieten. (Psst…je kunt altijd een beetje drank aan een individueel glas toevoegen) Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 8 blaadjes gelatine
  • 600 ml water
  • 125 ml water
  • 100 gr suiker
  • 50 gr geschilde en in plakjes gesneden gember
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 hele kruidnagels

Bereidingswijze:

1Voor de bevroren hand: Bereid de bevroren hand ten minste één dag van tevoren voor. Spoel de wegwerphandschoen van binnen en buiten goed af en draai binnenstebuiten. Zet apart.

2Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwijder de blaadjes, en knijp overtollig water eruit. Leg ze in een kleine steelpan en zet deze op laag vuur. Laat de gelatine langzaam smelten onder af en toe roeren. Zodra het vloeistof is geworden, mag de pan van het vuur en meng je er 600 ml water door.

3Giet het gelatinemengsel in de handschoen (gebruik een trechter, indien gewenst). Je kunt de handschoen ook in een groot glas of een pot hangen door het einde van de handschoen over de rand van het glas te wikkelen. Zorg ervoor dat de vloeistof volledig alle vingers heeft ingevuld. Bind nu de bovenkant goed dicht met een elastiekje (of stukje touw). Leg de hand op een bord of in een schaal bekleed met bakpapier en vries gedurende 1 tot 2 dagen in.

4Voor de gembersiroop: Meng alle ingrediënten voor de siroop in een kleine steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur lager, en laat gedurende 15 minuten pruttelen. Haal van het vuur, giet door een zeef om de gemberstukjes en specerijen op te vangen, en laat daarna afkoelen.

5Voor de drank: Meng in een grote serveerschaal het sap, de spa rood en eventueel de alcohol. Voeg de helft van de gembersiroop toe en roer goed. Proef even, en voeg meer siroop naar wens toe.

6Neem de bevroren hand uit de vriezer en dompel even onder in warm water. Snijd de bovenkant van de handschoen eraf, en pel dan voorzichtig de handschoen van het ijs af. Dompel vervolgens de bevroren hand onder in de drank, en serveer het enge brouwsel!

Opbrengst:

16 broodjes