Voorbereiding:
75 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
95 min.

De bovenste laag van dit wintergerecht bestaat uit aardappelpuree met mosterd en sinaasappel. De vulling bestaat uit mager hertenvlees, gekookt in rode wijn, uitjes en champignons. Voor een heerlijke, evenwichtige maaltijd hebt u verder alleen een eenvoudige salade nodig.


Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 200 g kleine uitjes, geschild en heel gelaten
  • 500 g hertenvlees zonder bot (lende- of schouderstuk) in blokjes gesneden
  • 150 g kleine champignons
  • 3 stengels bleekselderij, in dikke plakjes gesneden
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 300 ml volle rode wijn

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een hapjespan en voeg de uitjes toe. Doe het deksel erop en bak de uitjes 8-10 minuten op een laag vuur tot ze rondom lichtbruin zijn; schud de pan af en toe licht heen en weer.

2Schep de uitjes met een schuimspaan op een bord. Braad het vlees in de pan mooi bruin in 2-3 minuten.

3Voeg de uitjes, champignons, selderij en tijm toe. Schenk de wijn en bouillon erbij. Breng aan de kook en temper het vuur. Laat met het deksel erop circa 45 minuten sudderen, totdat het vlees gaar is.

4Stoom ondertussen de dobbelsteentjes aardappel in circa 25 minuten gaar of kook ze 15 minuten in kokend water en giet dan af.

5Verwarm de oven voor op 190 °C. Pureer de aardappelblokjes in een kom met mosterd, sinaasappelrasp en -sap en zout en peper naar smaak. Zet apart.

6Leng de maïzena aan met 2 el koud water. Roer dit door het vleesmengsel en laat al roerend iets inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de vulling daarna in een bakvorm van 1,2 liter.

7Verdeel de puree over de vulling, zodat deze volledig bedekt is. Bak ten slotte in 20 minuten goudbruin en serveer warm.

Opbrengst:

4 broodjes