Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
30 min.

Het is een oud-hollands recept en ik heb me wel eens laten vertellen dat ze dat ook aten op de VOC-schepen naar Azië in de Gouden Eeuw. Mijn oma maakte het vroeger vaak en we eten het ook regelmatig bij mijn moeder. Weinig mensen hier kennen het gerecht nog. Als vulling in dit dessert kan je ook stukjes appel of gedroogde vruchten, zoals pruimen, abrikozen en dergelijke gebruiken.


Ingrediënten:

  • 100 gram vluggort
  • 1 flesje (ong. 500 ml) bessensap
  • ¾ liter water
  • 100 gram krenten en rozijnen
  • een stukje van een kaneelstokje
  • 30 à 75 gram suiker

Bereidingswijze:

1Laat de vluggort in het water met kaneel en de helft van de suiker een kwartier zachtjes koken. Doe er vervolgens de gewassen rozijnen en krenten in en na nog eens 10 minuten koken het bessensap. Verwijder als de watergruwel goed heet is de kaneel en maak het op smaak af met de rest van de suiker.

Opbrengst:

4 broodjes