Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
55 min.

Dit is een heerlijke en andere manier om zuurkool te bereiden. Perfect met puree en een goede worst. Je hoeft geen goede wijn te gebruiken als je toch een fles wijn gaat drinken. Het moet wel een droge wijn zijn, een zoete wijn zal gewoonweg niet smaken.


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 grote zoete appel, geschild en grof geraspt
  • 500 gr zuurkool, uitgelekt
  • 1 1/2 theelepels jeneverbessen
  • 1 1/2 theelepels zwarte peperkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 ml witte wijn

Bereidingswijze:

1Verhit de boter in een zware koekenpan. Bak de uien glazig.

2Meng de appel, zuurkool, kruiden en wijn erdoor, en laat in de afgedekte pan gedurende 45 minuten sudderen. Controleer zo nu en dan om ervoor te zorgen dat er voldoende vloeistof in de pan zit, voeg meer water toe als dat nodig is. Als er nog vloeistof in de pan zit als de kooktijd voorbij is, laat et dan nog even sudderen zonder de deksel. De zuurkool mag niet te droog worden. Verwijder de laurierblaadjes en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes