Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Dit is fusion op zijn best: Nederlandse, Chinese en Mediterrane elementen komen samen in dit aparte gerecht. De worstjes worden afgewerkt met een heerlijk glaceerlaagje met krokante sesamzaadjes. Serveer er knapperig stokbrood of brood met sesamzaad bij.


Ingrediënten:

  • 2 grote rode paprika’s, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd
  • 2 grote gele paprika’s, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd
  • 6 dikke varkensvleesworstjes van goede kwaliteit, totaal ca. 400 g
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. hoisinsaus
  • 3 kleine struikjes (Shanghai)paksoi (of 1 grote), blaadjes losgetrokken
  • 3 eetl. sesamzaad

Bereidingswijze:

1Verwarm de grill voor op een matige stand. Leg de paprika’s en worstjes op het grillrooster, met de bakplaat eronder. Grill ze 15-20 min., en keer ze regelmatig, tot de worstjes gaar en de paprika’s geschroeid zijn.

2Vermeng ondertussen de ketchup en hoisinsaus in een ondiepe schaal. Scheur de paksoiblaadjes in stukjes van 2-3 cm en doe ze over in een andere schaal.

3Neem de worstjes en paprika’s met een tang uit de grill. Wentel de worstjes door het ketchupmengsel. Leg een vel aluminiumfolie op de grillbakplaat, schik de worstjes erop en grill ze nog 1 min. tot het ketchuplaagje door en door heet is. Keer ze, bestrooi ze met sesamzaad en grill ze nog 1 min., of tot het sesamzaad goudbruin kleurt.

4Snijd de paprika’s in dikke repen. Snijd de worstjes schuin doormidden. Schep de paksoi goed om met de paprikareepjes en de stukken worst. Serveer het gerecht warm.

Opbrengst:

4 broodjes