Voorbereiding:
20 min.
Klaar in:
20 min.

Mijn versie van dit elegante en klassieke voorgerecht. Flinterdunne plakjes rauw rundvlees gedecoreerd met rucola, Parmezaanse kaas, citroensap en extra vergine olijfolie – vervolgens besprenkeld met een beetje truffelolie voor extra uitstraling. Koop het beste rundvlees dat je je kunt veroorloven bij een goede slager.


Ingrediënten:

  • ongeveer 400 gr ossenhaas in een stuk, ontdaan van alle vliezen en zenen
  • sap van een 1/2 citroen
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze:

1Voordat je begint, zorg je ervoor dat je een zeer scherp mes (of snijmachine) van goede kwaliteit bij de hand hebt. Leg het vlees 30 minuten in de vriezer (dit maakt het makkelijker om te snijden).

2Haal het rundvlees uit de vriezer en snijd het zo dun mogelijk (of laat de slager het vlees tegen de draad in snijden met een snijmachine). Leg de plakjes rundvlees uit elkaar op een groot vel vetvrij papier. Leg ook papier aan de bovenkant en maak met behulp van een deegroller nog dunner. Zorg ervoor dat je het niet te dun maakt. Rangschik het vlees vervolgens overlappend op borden. Dek af met folie en zet in de koelkast tot je klaar bent om ze te serveren.

3Maak ondertussen de dressing. In een plastic fles met dop doe je citroensap, mosterd, peper, zout en olijfolie. Schud goed en zet apart.

4Een half uur voor het opdienen, haal je de borden uit de koelkast. In het midden van het bord leg je de rucola, hoog opgestapeld. Strooi de parmezaanse kaas-schilfers erover. Voeg wat peper toe en en giet de dressing erover. Tot slot, druppel je wat truffelolie erover.

Opbrengst:

4 broodjes