Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
23 min.

Dit is een beroemd sandwich recept rechtstreeks uit Cuba. Dit recept kwam van mijn oom, die in een restaurant in Pinar del Rio, Cuba werkte. Medianoche wordt meestal gemaakt met een speciaal soort wit broodje (een egg bread roll), vergelijkbaar met challe, maar als je die niet kunt vinden zijn gewone witte broodjes ook goed!


Ingrediënten:

  • 4 witte broodjes
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels mosterd
  • 450 gr dun gesneden gekookte ham
  • 450 gr dunne plakjes gekookt varkensvlees
  • 450 gr gesneden kaas, zoals Gruyere of milde Cheddar
  • 200 gr gesneden augurken
  • 2 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze:

1Snijd de broodjes door de helft, en smeer er royaal mosterd en de mayonaise op. Op elk broodje, leg je gelijke hoeveelheid kaas, ham en varkensvlees in precies die volgorde. Plaats een paar augurken op ieder broodje en leg de bovenkant van de broodjes erop. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter.

2Druk elke sandwich in een tosti-ijzer of leg in een grote koekenpan op middelhoog vuur, en druk de broodjes plat met een bord of deksel. Bak gedurende 5 tot 8 minuten terwijl de broodjes platdrukt. In de koekenpan draai je ze een keer om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Snijd diagonaal door en serveer ze warm.

Opbrengst:

4 broodjes