Voorbereiding:
55 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
75 min.

Dit is een geweldig recept en het ziet eruit alsof het van de bakkerij komt. Het is niet moeilijk – het kost alleen een beetje tijd.


Ingrediënten:

  • 680 gram hüttenkäse
  • 3 appels – geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 230 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram witte suiker

Bereidingswijze:

1Doe de hüttenkäse in een vergiet bekleed met kaasdoek of dik keukenpapier. Dep droog met keukenpapier en laat staan gedurende 5 tot 10 minuten.

2Doe de appels in een kom en besprenkel met citroensap om bruinkleuring te voorkomen.

3Meng de roomkaas, de uitgelekte hüttenkäse, 100 gram suiker, ei en vanille-extract in een kom met een elektrische mixer, en meng 1 tot 2 minuten op hoge snelheid, tot het bijna glad is.

4Verwarm een ​​oven voor op 200 graden C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

5Maak de plakjes bladerdeeg iets platter, zodat ze ongeveer 13×13 cm zijn. Je hebt ongeveer 18 plakjes nodig.

6Plaats een plakje bladerdeeg voor je zodat het lijkt op een diamant. Schep een ruime hoeveelheid kaasvulling in het midden van elk vierkant, waardoor er een halve cm ruimte aan de boven- en onderrand overblijft. Leg 4 tot 5 plakjes appel in waaiervorm in het midden van elk met kaas gevuld plakje. Breng de linker- en rechterhoek naar elkaar toe in het midden en kneed om dicht te maken

7Leg het bladerdeeghapje op een bakplaat en herhaal met de rest van deeg. Strooi suiker over ieder bladerdeeghapje en bak in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is, ongeveer 20 minuten.

Opbrengst:

18 broodjes