Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
17 min.

Nodig Latijnse en Caribische invloeden uit aan tafel! Je vrienden en familie zullen erg van dit eenvoudige recept genieten, en ik hoop jij ook…


Ingrediënten:

  • 120 ml sinaasappelsap
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gemalen rode chilipepervlokken
  • 4 (van elk ong. 170 gr) kipfilets
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander

Bereidingswijze:

1Klop sinaasappelsap, limoensap, honing en rode chilipepervlokken samen in een kom. Giet het in een hersluitbare plastic zak. Voeg de kip toe, schud de marinade over de kip, knijp overtollige lucht uit de zak, en sluit de zak volledig. Laat de kip 30 minuten in de koelkast marineren.

2Verwarm een grill of barbecue voor op middelhoog vuur, en doe een beetje olie op het rooster.

3Haal de kip uit de marinade en schud de overtollige marinade ervan af. Gooi de rest van de marinade weg. Leg de kip op de grill en bak de kipfilets totdat ze niet meer roze van binnen zijn en vleessappen helder zijn geworden, ongeveer 6 tot 8 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van een stuk kip moet minstens 74°C aangeven. Serveer met wat koriander eroverheen gestrooid.

Opbrengst:

4 broodjes