Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
50 min.

Dit zijn mini versies van de klassieke Amerikaanse red velvet cake.


Ingrediënten:

  • 120 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C. 2 bakvormen voor 12 muffins invetten of met 20 papieren vormpjes vullen.

2In een grote kom boter en suiker met een mixer licht en luchtig opkloppen. Ei, karnemelk, rode voedingskleurstof en vanille toevoegen en mengen. Baksoda en azijn erdoor roeren. Bloem, cacaopoeder en zout mengen en grof met het botermengsel vermengen. Het beslag gelijkmatig over de bakvormen verdelen.

320-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als je er zachtjes op drukt. In de bakvorm op een rooster laten afkoelen. Als de cakejes zijn afgekoeld op een presenteerschaal leggen en naar wens glaceren.

Opbrengst:

20 broodjes