Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
50 min.

Voorgekookte tarwekorrels zijn al een tijdje heel populair in Frankrijk en langzaamaan ook in andere landen. In dit gerecht uit het Midden-Oosten worden ze gekookt met kruiden, gedroogd fruit en mals lamsvlees.


Ingrediënten:

  • 4 lamskarbonades, circa 400 g in totaal, zonder vet
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tl fijngesneden verse gember
  • 2 tl komijnzaden
  • 225 g voorgekookte tarwekorrels
  • 600 ml kippen- of groentebouillon
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 tl vloeibare honing
  • zaden van 6 kardemompeulen

Bereidingswijze:

1Verhit een grote diepe braadpan met antiaanbaklaag. Voeg het lamsvlees toe en laat aan elke kant 2 minuten op een middelhoog vuur bakken, of tot het mooi bruin is. Leg het vlees op een bord.

2Voeg de ui toe aan de sappen in de pan (u zou geen olie moeten toevoegen) en laat 5 minuten zachtjes bakken, of tot alles zacht is. Voeg de gember en de komijnzaden toe en laat 1 minuut zachtjes bakken.

3Voeg de tarwekorrels en dan de bouillon, het sinaasappelsap, de honing, de kardemomzaden en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook. Temper het vuur en doe het lamsvlees terug in de pan, samen met de pruimen, de abrikozen, de munt en peper en zout naar wens. Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen of tot de tarwe gaar is en alle vloeistof is geabsorbeerd.

4Voeg de partjes sinaasappel toe en strooi er de fijngehakte pistachenoten over. Garneer het gerecht met de takjes munt en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes