Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
80 min.

Ik heb deze kersentaart bij vrienden in Duistland gehad, en heb meteen het recept gevraagd. De amandelen passen erg goed bij de kersen en de taart ziet er ook nog eens prachtig uit!


Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 60 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 2 grote potten kersen
  • 1 pakje instant vanillepudding
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

1Uit alle ingrediënten voor het deeg een stevig deeg kneden en minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast laten liggen.

2Oven voorverwarmen op 200 graden C en een springvorm invetten. De helft van het deeg op een bebloemd oppervlak uitrollen en hiermee de bodem van de springvorm bedekken. Prik met een vork de bodem een aantal keer in. De springvormrand eromheen doen en de bodem 10-15 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

3Ondertussen de topping voorbereiden: slagroom, boter en suiker in een pannetje aan de kook brengen, de amandelen erdoor roeren en apart zetten.

4Laat de kersen in een vergiet uitlekken en vang daarbij het kersensap op. Gebruik iets van het kersensap om met de puddingpoeder en suiker te mengen. Meet 250 ml van het opgevangen kersensap af en breng dit in een pannetje aan de kook. Doe het puddingpoedermengsel erbij en roer met een garde goed door. Daarna mengen met de kersen.

5Verwarm de oven voor op 190 graden C (hetelucht 160 graden C). Vorm van het resterende deeg een rolletje en druk die rondom uit in de rand van de springvorm tot 3-4 cm hoogte. Het kersenmengsel erin gieten en glad strijken.

6Verdeel het amandelmengsel gelijkmatig over de kersenvulling (dat gaat het best met twee vorken) en daarna 45 minuten op het onderste rooster van de voorverwarmde oven bakken. Na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.

Opbrengst:

12 broodjes