Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
40 min.

Gegrilde Mediterrane groenten, sappige olijven en een chilidressing met knoflook en citroen vormen een spannend combinatie met kant-en-klare, gegrilde polenta.


Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine, in lange, dunne plakken
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 rode paprika’s, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd
  • 200 g sjalotten, met schil, overlangs gehalveerd
  • 1 rode chilipeper, overlangs gehalveerd en zaad verwijderd

Bereidingswijze:

1De grill op de hoogste stand verhitten. Plakken aubergine aan weerskanten bestrijken met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel ze over de bakplaat. Paprika met vel omhoog ernaast leggen, en de sjalotjes met schil omlaag. Ong. 15 minuten grillen tot het vel van paprika en sjalot donker kleurt. De aubergines halverwege de grilltijd keren, Op een schaal of snijplank laten afkoelen tot u ze in de hand kunt nemen.

2De stukken chilipeper (met snijvlak omlaag), het ongepelde teentje knoflook en de plakken polenta op de bakplaat leggen. De polenta aan weerskanten met olie bestrijken. Ong. 6 minuten grillen. Chilipeper en knoflook van de bakplaat nemen, de polenta keren en in nogmaals 6-8 minuten goudbruin grillen.

3Boven een kommetje het vruchtvlees uit gehalveerde chilipeper schrapen en de zachte knoflook uit het vlies knijpen. Fijnprakken met de resterende eetlepel olie en het citroensap. Paprika’s ontvellen en in reepjes snijden. Sjalotjes pellen. De plakken polenta over een ruime schaal verdelen en daar paprika, sjalotjes, aubergine en olijven tussen leggen. Chilidressing erover druppelen.

4Schaaf wat krullen Parmezaanse kaas over de groenten en strooi de basilicum erover. Serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes