Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
110 min.
Klaar in:
120 min.

Het duurde enige tijd voor mijn schoonmoeder haar felbegeerde Griekse recepten begon te delen. Dit is een familiefavoriet. Serveer met vers gemalen peper en warm, knapperig brood.


Ingrediënten:

  • 1 hele kip
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 ui, in vieren
  • 2 wortels, in stukken van 4 cm gesneden
  • 3 stengels bleekselderij met blaadjes, in stukken van 4 cm gesneden

Bereidingswijze:

1Doe de kip, zout, uien, wortels, selderij, en water in een grote soeppan. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur medium-laag, en laat sudderen tot de kip gaar is, in ongeveer 1 1/2 uur. Schep gedurende dit sudderen het schuim regelmatig van de bovenkant af.

2Zeef de bouillon en doe in een schone pan. Haal het vlees van de kip, gooi de botten en huid weg. Snijd het vlees in kleine stukjes, en zet apart. Breng de bouillon aan de kook op een middelhoog vuur en roer de orzo pasta erdoor. Laat 20 minuten sudderen.

3Terwijl de orzopasta kookt, klop je de eiwitten stijf. Klop er daarna de dooiers door tot ze volledig opgenomen zijn. Meng 475 ml kokende bouillon samen met het citroensap. Giet het citroenmengsel langzaam in de eieren terwijl je continu blijft roeren tot het geheel is opgenomen.

4Wanneer de orzopasta bijna klaar is, doe je het kippenvlees weer in de soep, en kook je het geheel tot alles weer is opgewarmd. Roer het eimengsel er zachtjes door, tot het is opgenomen in de soep. Serveer direct.

Opbrengst:

8 broodjes