Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Dit recept voor pavlova (meringue) is eenvoudig en kan binnen een uur gemaakt worden. Je kunt voor de garnering vers fruit of zelfs blik-fruit gebruiken. Iedereen zal onder de indruk zijn, want het is heerlijk en ziet er geweldig uit.


Ingrediënten:

  • eiwit van 4 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel (blanke) azijn
  • 1 theelepel vanille-extract
  • slagroom en vruchten voor decoratie

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een bakblik voor een Swiss roll in (bakblik met licht opstaand randje) en bedek met bakpapier.

2Klop de eiwitten stijf, klop geleidelijk aan de suiker erdoor, klop goed. Meng de maïzena, azijn en vanille erdoor. Verspreid het mengsel over het bakblik.

3Bak 15 minuten op 150°C.

4Haal uit de oven en laat afkoelen in het bakblik, het zal ineenkrimpen tijdens het afkoelen. Wanneer het is afgekoeld leg je het op een stuk met suiker bestrooid bakpapier en verwijder het bakpapier van de pavlova.

5Besmeer met slagroom en bedek met aardbeien, in plakjes gesneden bananen: elke vrucht van je keuze. Rol op als een ‘Swiss roll’. De bovenkant kan worden bestrooid met poedersuiker of geraspte chocolade.

Opbrengst:

12 broodjes