Voorbereiding:
30 min.
Klaar in:
30 min.

Een authentieke Griekse salade uit Oia, Santorini. Op reis door Griekenland werd ik verliefd op de Griekse eilandsalades. Toen ik thuis kwam nam ik me voor ze voor mijn familie en vrienden te maken. Dit is een geweldig recept voor Griekse salade omdat het teveel aan salade een nacht in de dressing kan marineren om de volgende dag in pitabroodjes als sandwich gegeten te worden.


Ingrediënten:

  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 2 bakjes vleestomaten, gehalveerd
  • 100 gr feta, verbrokkeld
  • 60 gr kappertjes
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 70 gr Griekse olijven

Bereidingswijze:

1Houd alle ingrediënten tot het opdienen apart zodat de uismaak niet gaat overheersen. Om de salade te bereiden komkommer, tomaat, feta, kappertjes, ui en olijfolie in een grote kom door elkaar scheppen zodat alles een dressinglaagje heeft. Griekse olijven erover strooien en serveren.

Opbrengst:

4 broodjes