Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
13 min.

Deze eenvoudige saus van groenten en yoghurt is al klaar voor de verse pasta is gekookt en uitgelekt. Ze zit boordevol verse smaken en is onweerstaanbaar romig, maar is niet zo vet als een klassieke romige pastasaus. Serveer er een salade van knapperige radicchio en lollo rosso bij.


Ingrediënten:

  • 225 g jonge spinazie, zonder dikke steeltjes
  • 100 g waterkers, zonder dikke steeltjes
  • 125 g diepvries-doperwten
  • 500 g verse tagliatelle
  • 2 tl maïzena

Bereidingswijze:

1Spoel de spinazie en de waterkers af en doe alles met het aanhangende water in een grote pan. Dek de pan af en laat 2 minuten koken op een middelhoog vuur, of tot de groenten slap worden. Roer af en toe.

2Voeg de erwten toe en laat 2 minuten onafgedekt opwarmen. Let erop dat er voldoende vloeistof in de pan is om de erwten te koken. Doe alles in een kom en zet opzij.

3Kook de pasta 3 minuten in een grote pan met kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies op de verpakking.

4Meng ondertussen de maïzena met de yoghurt en doe het in de pan waar de groenten in zaten. Zet op een middelhoog vuur en verhit al roerend tot het kookt. Voeg de groenten, de peterselie en het basilicum toe. Breng op smaak en roer goed. Warm de saus nog even door en neem van het vuur.

5Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes