Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
90 min.
Klaar in:
120 min.

Het gehele spectrum van paprika’s is geroosterd met knoflook en gepureerd met venkel-groentenbouillon voor een kleurrijke vetarme soep.


Ingrediënten:

  • 1 groene paprika
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 8 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190 C / gasstand 5. Halveer alle paprika’s, verwijder de zaden en pel de knoflook. Plaats de paprika’s met de snijkant naar beneden in een ondiepe ovenschotel. Leg een teen knoflook in iedere paprikahelft en knijp wat citroensap uit over de paprika’s. Rooster ze gedurende 1 uur.

2Breng ondertussen de groentenbouillon met het venkelzaad aan de kook in een 2-liter pan, dek af en laat zachtjes koken op laag vuur.

3Als de paprika’s klaar zijn, haal ze dan uit de oven en zet ze opzij om ze af te laten koelen. Verwijder het vel zodra ze voldoende zijn afgekoeld en hanteerbaar zijn.

4Zeef de venkelzaden uit de bouillon en breng het weer aan de kook. Voeg de tijm toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de bouillon een beetje is ingekookt.

5Snij een grote plak van iedere paprika, snij deze in blokjes en zet dit opzij voor de garnering.

6Doe de resterende paprika’s, knoflook en 7 eetl bouillon in een blender en zet deze net lang genoeg aan om ze te hakken – pureer ze niet want dan zijn de verschillende kleuren niet meer goed zichtbaar. Schep de paprika’s bij de bouillon en roer goed door. Voeg zwarte peper toe naar smaak en voeg de paprikastukjes toe ter garnering. Kook niet te lang door, anders verfletsen de kleuren.

Opbrengst:

2 broodjes