Voorbereiding:
60 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
85 min.

Deze brownies zijn opgebouwd uit meerdere laagjes; de onderkant is brownie, dan een laagje koekjesdeeg, en om het af te maken een laagje chocolade: heerlijk!


Ingrediënten:

  • 160 ml plantaardige olie
  • 165 gram margarine
  • 65 gram ongezoete cacaopoeder
  • 500 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 6 eieren
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 220 gram bloem

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet en bebloem een bakblik in.

2Smelt de plantaardige olie, 165 gram margarine en cacaopoeder in een grote pan op matig vuur. Haal van het vuur en roer 500 gram suiker en het zout erdoor. Laat het mengsel iets afkoelen. Klop de eieren er een voor een door, meng goed na ieder ei dat je toevoegt en voeg ten slotte de vanille toe. Roer 220 gram bloem door het chocolademengsel. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakblik.

3Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

4Klop 225 gram margarine, 220 gram basterdsuiker en 20 gram suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een gladde massa. Voeg de melk en 2 theelepels vanille-extract toe, meng goed. Voeg vervolgens 250 gram bloem toe en blijf goed mengen.

5Leg stukken van het koekjesdeeg op de afgekoelde brownies, plaats dan een stukje plastic folie tussen je hand en het deeg en maak het deeg wat platter. Hierdoor krijg je een gelijkmatige deeglaag en het helpt plakken aan de bovenkant van de brownies voorkomen. Zet in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 30 minuten.

6Smelt de chocolate chips met de margarine in een magnetronbestendige of keramische schaal in intervallen van 30 seconden, roer na iedere interval, tot de chocolade warm en glad is, 1 tot 3 minuten (afhankelijk van je magnetron). Niet oververhitten want de chocolade kan verbranden. Verspreid de gesmolten chocolade over de afgekoelde brownies. Zet in de koelkast tot de bovenkant stevig is, ongeveer 30 minuten, snijd ze vervolgens in vierkanten.

Opbrengst:

40 broodjes