Voorbereiding:
35 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
55 min.

Dit is een bijzonder gemakkelijk gerecht van gerookte schelvis onder een knapperig laagje aardappelschijfjes met kaas. Gebruik bij voorkeur schelvisfilets zonder kleurstoffen: deze zijn niet donkerbruin maar licht goudachtig. Doperwten en prei leveren extra vitaminen, mineralen en voedingsvezels.


Ingrediënten:

  • 600 g krielaardappeltjes, schoongeboend
  • 500 g gerookte schelvisfilet, zonder vel
  • 1 eetl. bieslook, fijngesneden
  • 1½ dl hete visbouillon
  • 200 g versgedopte of diepvriesdoperwten
  • 4 kleine preien (totaal ca. 200 g), in dunne ringen
  • 50 g pittige kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de aardappeltjes in een pan, overgiet ze met kokendheet water en breng dit opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappeltjes ca. 10 min. Giet ze af.

2Knip de visfilets met een keukenschaar in flinke stukken en schik deze in een ingevette, ondiepe ovenschaal. Strooi er de bieslook en wat versgemalen zwarte peper over. Schenk de hete bouillon erbij en verdeel de doperwten en preiringetjes erover.

3Snijd de aardappeltjes in dunne plakjes en schik deze in een gelijkmatige laag over de vis en groenten. Strooi er nog wat versgemalen peper over. (Zout is niet nodig, aangezien de vis al vrij zout is.) Leg een deksel op de schaal of dek hem af met een ingevet stuk aluminiumfolie, en plaats de schaal 30 min. in de oven.

4Neem de schaal uit de oven. Verzet de oven naar 230°C. Strooi de kaas over de aardappelschijfjes en plaats de schaal nog 5-10 min. in de oven, tot het bovenlaagje goudgeel en knapperig is. Serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes