Voorbereiding:
10 min.
Klaar in:
1440 min.

Er zijn twee sleutels tot succes in mijn versie van dit klassieke Griekse gerecht – het uitlekken van de yoghurt in 24 uur en het roosteren van de knoflook. Het eerste zorgt ervoor dat de tzatziki een heerlijk rijke (niet waterige) consistentie heeft, en de laatste zorgt voor een zachte knoflooksmaak. Ik gebruik soms meer dan vijf knoflooktenen, dat hangt van je smaak af.


Ingrediënten:

  • 1 (500g) kuipje Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 5 teentjes geroosterde knoflook, geperst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 15 verse muntblaadjes, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

1Doe de yoghurt in een (grote) papieren koffiefilter, stuk keukenrol of 4 lagen kaasdoek, leg in een zeef of vergiet en zet dan op een kom om het vocht op te vangen. Laat de yoghurt 24 uur uitlekken in de koelkast.

2Schil en rasp de komkommer, knijp het overtollige vocht eruit; leg in een kom. Voeg de uitgelekte yoghurt, knoflook, citroensap, mint en olijfolie toe, mix tot het goed gemengd is. Breng op smaak met zout; serveer koud.

Opbrengst:

8 broodjes