Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Een nieuwe manier om roerei te maken: bereid de eieren zonder boter au bain marie en roer er dan een beetje créme fraîche door, zodat u een heerlijk romig resultaat krijgt. Voeg er reepjes gerookte zalm en verse dille aan toe en serveer met volkorenbrood. Zo kunt u genieten van een ideaal en luxueus brunchgerecht.


Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 3 el halfvolle melk
  • 6 pruimtomaten (pomodori), overlangs gehalveerd
  • 4 dikke sneetjes volkorenbrood
  • 3 el créme fraîche

Bereidingswijze:

1Klop de eieren voorzichtig los met de melk in een vuurvaste kom of een bain-mariepan. Zet de kom op een pan met kokend water. De onderkant van de kom moet net het wateroppervlak raken. Laat de eieren 6-8 minuten koken of tot de eieren net beginnen te stollen. Roer ze regelmatig door.

2Verwarm de grill voor. Terwijl de eieren bakken, schikt u de tomaten met de gesneden kant naar boven op het rooster onder de grill. Bestrooi ze met een beetje peper en zout. Leg de sneetjes brood op het rooster. Gril ze 4-5 minuten, of tot de tomaten lichtbruin zijn. Draai het brood halverwege de grilltijd om, zodat beide kanten geroosterd zijn.

3Doe de créme fraîche bij de eieren en breng op smaak met peper en zout. Blijf nog 1 minuut roeren, tot het mengsel goed is gemengd. Besprenkel de gerookte zalm met het citroensap en voeg die samen met de fijngehakte dille toe aan de eieren. Haal de eieren onmiddellijk van het vuur.

4Leg de toasts op voorverwarmde borden en verdeel de eieren erover. Garneer elke toast met een takje verse dille. Leg 3 gegrilde tomatenhelften op elk bord en serveer meteen.

Opbrengst:

4 broodjes