Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Of ze nu als patat, in de schil of als puree worden geserveerd, aardappels gaan altijd uitstekend samen met rundvlees. In dit gerecht verrijkt u de puree met prei en mosterd en serveert u die met kort gebakken pepersteaks. Serveer er ook nog een portie verse groene groenten bij, zoals sperziebonen of broccoli.


Ingrediënten:

  • 2 el gemengde of zwarte peperkorrels, grof gekneusd
  • 4 ossenhaasfilets, 2,5 cm dik, à circa 150 g, zonder vet
  • 1 tl extra vergine olijfolie
  • fijngehakte peterselie of verse bieslook om te garneren

Bereidingswijze:

1Kook eerst de aardappels voor de puree. Doe ze in een pan en giet er kokend water op, zodat ze onder circa 5 cm water staan. Breng opnieuw aan de kook, zet dan het vuur lager en laat ze 15-20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn.

2Verdeel de gekneusde peperkorrels intussen op een groot bord en druk het vlees aan beide kanten in de peper. Leg het vlees vervolgens apart.

3Verhit de olie voor de puree in een braadpan met antiaanbaklaag. Voeg de prei toe en stoof hem al roerend gedurende 3-5 minuten tot hij zacht is. Schep de prei daarna op een bord waar een dubbele laag keukenpapier op ligt en laat uitlekken. Verhit de melk in een kleine steelpan.

4Giet de aardappels af als ze gaar zijn, schud de vergiet of zeef zodat restjes water eraf vallen en doe de aardappels dan weer terug in de pan. Giet de hete melk over de aardappels en stamp deze tot een smeuïge puree. Voeg prei, mosterd en boter toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar, dek af en houd warm.

5Verhit een geribbelde, gietijzeren pan op een hoog vuur. Bestrijk de pan met olie en zet dan het vuur middelhoog. Leg het vlees in de pan en bak het 3 minuten per kant als u het minimaal doorbakken wilt, 3½ minuut per kant als u het net half doorbakken wilt, 4 minuten per voor half doorbakken of 5 minuten per kant voor goed doorbakken.

6Schep op elk voorverwarmd bord puree en leg er een stuk vlees naast. Besprenkel het vlees met het braadvocht en strooi er peterselie of bieslook over. Serveer onmiddellijk.

Opbrengst:

4 broodjes