Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
30 min.

Vele jaren geleden at ik een pastasalade met tonijn die een Spaanse vriend van mij had gemaakt. Deze pastasalade maakte hij met tonijn, knoflook, uien, tomaten, en knoflooksaus. Hij serveerde de pastasalade als een tapa met knapperig brood. Dit was zooo lekker, maar niet zo gezond. Ik heb het recept daarom wat aangepast, gezonder gemaakt. Het komt aardig in de buurt van het originele recept. Het is erg lekker, makkelijk en gezond! Ik hoop dat je er net zo van zult genieten als ik!


Ingrediënten:

  • 215 gr penne pasta
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 55 gr fijngehakte rode ui
  • 80 ml rode wijnazijn
  • 60 ml extra vergine olijfolie, of meer indien nodig

Bereidingswijze:

1Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.

2Meng de tomaat, ui, azijn, olijfolie, knoflook, paprikapoeder en zout en peper samen in een kom. Voeg de gekookte pasta toe, en voeg vervolgens de stukjes tonijn toe. Roer alles goed door.

Opbrengst:

4 broodjes