Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
65 min.

Deze heerlijk ruikende biscotti zijn lekker bij een verse kop koffie.


Ingrediënten:

  • 175 gr boter
  • 200 basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1,5 tl vanille-extract
  • 300 gr witte bloem

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakplaat invetten of met bakpapier beleggen.

2In een middelgrote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren en vanille erdoor kloppen. Bloem, kaneel, bakpoeder en zout in een kom zeven en met het eiermengsel vermengen. Hazelnoten erdoor roeren. Het deeg in 2 gelijke stammen vormen met een lengte van ong. 30 cm. Op de bakplaat leegen en tot ong. 1,5 cm dikte drukken.

330 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de randjes goudbruin zijn en het midden stevig is. Uit de oven halen en op de bakplaat laten afkoelen. Als de stammen hanteerbaar zijn met een broodmes diagonaal plakjes van 1-1,5 cm snijden. De koekjes weer op de bakplaat leggen.

4Nogmaals 10 minuten bakken, onderwijl 1 keer omdraaien. Helemaal laten afkoelen en in een luchtdichte trommel bij kamertemperatuur bewaren.

Opbrengst:

30 broodjes