Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

Dit kleurrijke recept biedt een intrigerende en heerlijke combinatie van citrusvruchten en venkel. Serveer de vis met gebakken aardappelen in de schil en groenten zoals gestoomde jonge worteltjes en pompoen.


Ingrediënten:

  • 2 grote roze grapefruits
  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 2 grote uien, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 grote venkelknol, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el verse tijmblaadjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en verwerk de grapefruits boven een kom om de sappen op te vangen. Maak het vruchtvlees los van de vliezen en doe de losgekomen partjes in de kom. Knijp vervolgens ook het sap uit de vliezen in de kom.

2Verhit de olijfolie in een grote braadpan op een middelhoog vuur. Voeg de uien en de venkel toe en laat circa 4 minuten bakken terwijl u regelmatig roert, tot de ui zacht is en bruin wordt. Temper het vuur en voeg de knoflook, de tijm en de wijn of de vermout toe. Laat 2-3 minuten koken terwijl u geregeld roert, tot de wijn half is ingekookt. Breng op smaak met peper en zout.

3Doe de groenten in een vuurvaste schaal die groot genoeg is voor de vissen. Stop een laurierblaadje binnen in de vissen en breng ze op smaak. Leg de vissen boven op de groenten en leg er de partjes grapefruit op. Bewaar het sap nog.

4Doe het grapefruitsap met het sinaasappelsap in een maatbeker. U hebt minstens 300 ml nodig. Hebt u minder sap, voeg dan water toe, hebt u meer sap, gebruik het dan allemaal. Voeg de chilipuree toe en giet het sap over de vis en de groenten. Dek af met aluminiumfolie en laat circa 25 minuten bakken, of tot de vis bijna uit elkaar valt. Serveer heet.

Opbrengst:

4 broodjes