Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

Zalmmoten zijn heerlijk mals en rijk aan gezonde vetten. In dit recept wordt de zalm in de oven bereid op een bedje van aardappel-, aubergine- en tomatenschijfjes, en geserveerd met citroenmayonaise. Lekker met knoflookbrood dat u tegelijk met de vis in de oven kunt leggen.


Ingrediënten:

  • 500 g vastkokende aardappel, geschild en in schijfjes
  • 1 aubergine, in dikke plakken
  • 4 grote, rijpe tomaten, in plakjes
  • 4 ansjovisfilets, uitgelekt, afgespoeld en fijngesneden
  • 2 eetl. olijfolie

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Kook de schijfjes aardappel ca. 8 min. in een pan met kokend water net gaar. Giet ze af. Verdeel de aardappel-, aubergine- en tomatenplakjes dakpansgewijs over een grote, licht ingevette braadslee.

2In een kommetje ansjovis, olijfolie, kappertjes en wat peper vermengen (zout is overbodig) en dit mengsel over de groenten sprenkelen. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en plaats hem 20 min. in de oven.

3Vervolgens de zalmmoten op de groenten leggen. Dek de braadslee opnieuw af met aluminiumfolie en plaats hem nog eens 10 min. in de oven tot vis en groenten gaar zijn.

4Intussen in een kommetje mayonaise met citroenschil en -sap vermengen. Serveer het gerecht met de citroenmayonaise.

Opbrengst:

4 broodjes