Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
18 min.
Klaar in:
48 min.

Deze chocolade cupcakes worden iets pittiger door de toevoeging van chilipoeder.


Ingrediënten:

  • 520 gram mix voor chocoladecake
  • 1 1/2 theelepel chilipoeder
  • snufje cayennepeper
  • 280 ml water
  • 80 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • snufje chilipoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed 24 cupcake vormen (in een muffin bakplaat) met papieren vormpjes.

2Doe de cakemix in een mengkom en meng met 1 1/2 theelepel chilipoeder en een snufje cayennepeper. Meng met behulp van een elektrische mixer op medium snelheid het water, plantaardige olie en eieren erdoor, mix gedurende 2 minuten. Schep het beslag in de voorbereide cupcake vormpjes, vul ze voor 2/3.

3Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden van een cupcake er schoon uitkomt, 18 tot 22 minuten. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.

4Meng in een kom een snufje chilipoeder, cayennepeper en kaneel met de poedersuiker. Voeg de roomkaas en boter toe en klop met een elektrische mixer op medium snelheid tot het glazuur glad is, meng tenslotte het vanille-extract erdoor. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cakejes in mooie toefjes en prik een kleine gedroogde chili in de glazuur, met het steeltje naar boven, als garnering.

Opbrengst:

24 broodjes