Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
30 min.

U maakt deze lekkere, kleurrijke pastasaus met delicatessen uit de voorraadkast: tomaat uit blik, gegrilde rode paprika en gevulde groene olijven. Serveer hem bij spaghetti en geef er een groene salade bij.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, versnipperd
  • flinke snuf fijne kristalsuiker
  • 800 g tomaten uit blik
  • 1/4 theel. chilivlokken, of naar smaak

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een middelgrote pan en bak daarin ui en suiker 5 minuten. Intussen in een blender of keukenmachine de tomaten pureren.

2Gepureerde tomaat en chilivlokken aan de pan toevoegen. Strooi er een beetje zout en flink wat peper bij (de olijven zijn al vrij zout). Breng de saus aan de kook en laat hem 20 minuten op een matig vuur sudderen, daarbij af en toe omscheppen.

3In een pan met lichtgezouten water de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. Giet de pasta af en doe hem over in een voorverwarmde schaal. Schep de saus erover, voeg paprika en olijven toe en schep alles losjes door elkaar. Serveer de pasta direct en geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.

Opbrengst:

4 broodjes