Bereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

De authentieke smaken uit de Thaise keuken komen uitstekend naar voren in dit makkelijke recept voor Thaise noedelsalade met reepjes rundvlees en frisse limoen.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

1Koken: Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze af met koud water tot ze koud zijn en laat ze uitlekken.


2Snijden: Pel ondertussen de uitjes en snijd ze in reepjes. Halveer de tomaten en schep de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Rasp de schil van 1 limoen. Halveer deze en pers hem uit. Snijd de andere limoen in partjes.

3Wokken: Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de runderreepjes met de rode ui 3 min. Voeg de doperwtjes toe en wok nog 3 min. Schep de geraspte limoenschil erdoor.


4Afmaken: Voeg 8-10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 min. Neem vervolgens de wok van het vuur. Schep de wok noedels en de reepjes tomaat door het gerecht en voeg naar smaak limoensap toe. Geef de partjes limoen er apart bij.