Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Knapperige waterkastanjes gecombineerd met varkensgehakt, sojasaus, verse gember en vijfkruidenpoeder vormen een oosterse vulling voor verse savooienkoolbladeren. Serveer er gestoomde witte rijst bij en een eenvoudige salade van rode paprika, witlof en uien. Zo hebt u in een wip een heerlijke familiemaaltijd.


Ingrediënten:

  • 500 g mager varkensgehakt
  • 1 blik waterkastanjes, circa 225 g, uitgelekt en fijngesneden
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 el fijngeraspte verse gember
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst

Bereidingswijze:

1Doe het varkensgehakt in een kom en voeg de waterkastanjes, het vijfkruidenpoeder, de gember, de lente-uitjes, de sojasaus, de knoflook en het ei toe. Kneed met uw handen of prak met een vork tot de ingrediënten goed door elkaar zijn gemengd en verdeel het mengsel in 8 gelijke porties.

2Snijd de nerf van elk savooienkoolblad weg met een scherp mes. Leg een portie van het varkensmengsel in het midden van elk blad en vouw het zorgvuldig rond de vulling, zodat het pakje mooi gesloten is.

3Giet de bouillon in het onderste deel van een grote stoompan. Schik de koolpakketjes met de naden naar beneden in het bovenste deel van de stoompan. Dek de stoompan goed af en laat de pakjes 15 minuten stomen of tot de kool zacht is en de pakketjes stevig aanvoelen als u erop drukt. Haal vervolgens het bovenste deel van de stoompan en houd de koolpakketjes warm.

4Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg het verkregen mengsel toe aan de bouillon in de stoompan. Breng aan de kook en laat al roerend koken tot de vloeistof een beetje dikker wordt. Voeg dan de chilisaus toe.

5Serveer de koolpakketjes met de saus eroverheen geschonken en bestrooid met fijngesneden lente-uitjes.

Opbrengst:

4 broodjes