Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Een gemakkelijk gerecht in Italiaanse stijl: kipfilets worden bereid in een stevige maar slanke groentesaus en bestrooid met parmezaanse kaas. Geef er warme ciabatta bij om de overheerlijke saus op te dippen.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 kleine ui, versnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 200 g kleine champignons, in vieren
  • 1 grote aubergine, in blokjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Verhit de olijfolie in een zware braadslee of ovenbestendige braadslee en fruit hierin de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak ze 3-4 min. onder af en toe omscheppen mee tot ze licht kleuren.

2Voeg de blokjes aubergine toe en bak de groenten 2 min. Roer de tomaten erdoor en bak het groentemengsel 2 min. al roerend op matig tot hoog vuur. Draai het vuur laag en laat alles 15 min. zachtjes pruttelen en inkoken. Voeg de basilicum en wat zout en peper toe.

3Leg de kipfilets in de braadslee en schep de groentesaus erover. Plaats de braadslee afgedekt met aluminiumfolie 25 min. in de oven tot de kip gaar is.

4Zet tegen het einde van de bereidingstijd de grill aan. Verwijder het folie en strooi de kaas over de ovenschotel. Plaats hem 1-2 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Opbrengst:

4 broodjes