Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
75 min.

Sappige stukjes kipfilet worden geserveerd met tagliatelle in een romige saus met broccoli, courgette en champignons. Een snel, makkelijk en heerlijk pastagerecht.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel kipkruiden
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/8 theelepel uienpoeder
  • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels boter
  • 4 kipfilets
  • 120 ml witte wijn

Bereidingswijze:

1Meng de knoflookpoeder, kipkruiden, cayennepeper, uienpoeder en 1/8 theelepel zwarte peper in een lege zoutstrooier. Bestrooi hiermee de kipfilets. bewaar de resterende kruidenmix.

2Smelt de boter in een grote wok op middelhoog vuur. Leg de kipfilet in de hete boter en bak 5 minuten met de deksel op de pan. Schenk de witte wijn erbij en zet het vuur iets lager. Bak de kip in nog eens 15-20 minuten helemaal gaar. Leg de kip op een schaal en zet apart.

3Terwijl de kip nog aan het bakken is, vul je een pan met water en een beetje zout en breng deze aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt, voeg je de tagliatelle toe. Kook de pasta in ongeveer 11 minuten, zonder deksel, beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.

4Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook hierin de broccoli, ongeveer 1 minuut. Voeg dan de courgette toe. Laat nog 2 minuten langer koken, zonder deksel. Giet af in een vergiet en doe de groenten dan direct in ijswater om het kookproces te stoppen. Als de groenten helemaal afgekoeld zijn, giet je ze af en zet apart.

5Doe de champignons in de pan waar je de kip in gebakken hebt op middelhoog vuur. Roerbak de champignons tot ze gaar zijn, in ongeveer 3-5 minuten. Zet het vuur lager. Schenk de room in de pan en breng zachtjes aan de kook, schraap daarbij alle losse deeltjes onder uit de pan. Meng de parmezaanse kaas erdoor, de rode chilipepervlokken en de resterende kruidenmix. Voeg de gekookte groenten en pasta toe en meng goed door. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Opbrengst:

8 broodjes