Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
70 min.

Het is altijd spannend om te variëren met een bekend recept. In deze gezonde en lekkere versie van de klassieke lasagneschotel vult u de pastavellen met zalmvlokken, stukjes asperge en een lichte citroen-kruidensaus. Perfect voor het aspergeseizoen!


Ingrediënten:

  • 400 g zalmfilet, ontveld
  • 4 1/2 dl visbouillon
  • 1 klein bosje dille
  • 6 zwarte peperkorrels
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 750 g groene asperges

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bodem van een ondiepe pan waar ze precies in passen. Bouillon, steeltjes van de dille (bewaar het fijne groen), peperkorrels en citroensap toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de zalmfilets pocheren. Niet gaar laten worden. Neem de visfilets direct uit de pan en laat ze enigszins afkoelen. Verdeel ze in grote vlokken. Zeef de bouillon.

2Stoom de asperges 3 min.; laat ze niet te gaar worden. Snijd ze in stukjes. Houd de aspergepunten apart.

3In een middelgrote pan de boter smelten. Strooi de bloem erbij en schep het mengsel om. Klop er geleidelijk de gezeefde bouillon en melk door. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 3 minuten op een laag vuurtje inbinden. Daarbij af en toe roeren. Pan van het vuur nemen, citroenschil, dillegroen, crème fraîche en wat zout en peper toevoegen. Schep de stukjes zalm en asperge door de saus.

4Leg 3 vellen lasagne op de bodem van een ingevette lasagneschaal of een ovenschaal van ca. 1 1/2 liter inhoud. Schep hierop 1/3 zalmmengsel. Herhaal de laagjes nog tweemaal en breng een laatste laagje lasagnevellen aan. Verdeel hierover de aspergepunten en druk alles goed aan, zodat de saus een beetje over het oppervlak vloeit.

5Dek de schaal af met ingevet aluminiumfolie of een deksel en plaats hem 30-35 min. in de oven tot de lasagne door en door heet is. Verwijder het folie, strooi de Parmezaanse kaas erover en serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes