Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Dit traditionele gerecht van roerei met gebakken paprika krijgt extra pit dankzij een snufje chilivlokken. Gecombineerd met knoflookbrood en een frisse salade vormt het een snelle en gemakkelijke maaltijd.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 2 gele paprika’s, in reepjes
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst

Bereidingswijze:

1Bak de groenten: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de paprika’s, ui, knoflook en chilivlokken ca. 10 min. op matig vuur, onder regelmatig omscheppen. Laat ze niet kleuren.

2Bak de tomaten mee: Voeg de tomaten toe aan de groenten in de pan en strooi er wat zout en peper over. Bak de groenten nog 7-8 min., onder regelmatig omscheppen, tot bijna alle vloeistof verdampt is en een dik, zacht mengsel overblijft.

3Voeg de eieren toe: Breek de eieren boven een kom, voeg de basilicum toe en roer de eieren los met een vork. Schenk het eiermengsel in de pan met de groenten en verwarm alles 2 min. al roerend, zodat een soort zacht roerei ontstaat. Serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes