Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
50 min.

Dit eenvoudige hoofdgerecht met verse vis en peterselie is een absolute topper. Serveer er aardappelpuree gemengd met prei en courgette bij en een salade, zo hebt u een vullende maaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn.


Ingrediënten:

  • 4 schelvisfilets, à circa 150 g
  • 20 g verse takjes peterselie
  • 1 kleine ui, in dunne schijfjes gesneden
  • 1 worteltje, in dunne schijfjes gesneden
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 300 ml halfvolle melk
  • 750 g aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 1 grote prei, in dunne schijfjes gesneden

Bereidingswijze:

1Leg de vis in een grote braadpan. Scheur de blaadjes van de takjes peterselie en voeg de stengels toe aan de pan, samen met ui, wortel, peperkorrels en melk. Breng net aan de kook, dek af en laat 5 minuten heel zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten.

2Doe ondertussen de aardappels in een pan, bedek ze met kokend water en laat ze 15 minuten koken tot ze gaar zijn. Voeg circa 5 minuten voor het einde van de kooktijd de witte delen van de prei aan de aardappels toe. Zet dan een vergiet boven op de pan en stoom de courgettes en de groene delen van de prei boven de aardappels.

3Schep de vis op een bord en verwijder het vel. Houd de vis warm. Zeef de kookvloeistof en bewaar deze.

4Laat de boter smelten in een middelgrote steelpan, voeg de bloem toe en laat 1 minuut bakken. Voeg langzaam de kookvloeistof toe en breng aan de kook. Roer tot de saus dik en smeuïg is. Hak de blaadjes peterselie fijn en voeg ze samen met de citroenschil toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

5Laat de aardappels en de witte delen van de prei uitlekken, pureer met het citroensap en breng op smaak. Voeg de groene prei en courgette toe. Leg de vis op borden en schep de saus erover. Garneer met peterselie en serveer met puree en partjes citroen.

Opbrengst:

4 broodjes